La Catalunya central passa dilluns 18 de maig a la FASE 1: obertura de comerços de menys de 400m quadrats

La Catalunya central passa dilluns 18 de maig a la FASE 1: obertura de comerços de menys de 400m quadrats

La Catalunya central passa dilluns 18 de maig a la FASE 1: obertura de comerços de menys de 400m quadrats

El Govern espanyol ha anunciat que acceptava la proposta del Govern de la Generalitat de passar la regió de la Catalunya central, juntament amb les de Girona i Lleida, a la fase 1 del pla de transició a la nova normalitat

Es permetrà l’obertura normal, ja sense cita prèvia, dels establiments amb les següents condicions:

  • Establiments de menys de 400 metres quadrats
  • No poden obrir si estan situats a centres comercials o galeries
  • Reducció al 30% de l’aforament i garantint 2 metres de distància entre persones
  • Que s’estableixi un horari d’atenció prioritari per a majors de 65 anys
  • Els establiments que ja estaven oberts durant el confinament (productes essencials) podran seguir amb les condicions actuals d’obertura
  • Podran obrir al públic amb cita prèvia els concessionaris d’automoció, estacions d’ITV i centres de jardineria i vivers encara que siguin de més de 400 metres quadrats
  • Els establiments de serveis essencials continuen amb les mateixes condicions que han gaudit fins ara.

Mesures d’higiene per comerços:

Les mesures d’higiene són les mateixes que es demanaven a la fase 0:

  • Neteja del locals duesvegades al dia, sobretot les superfícies de contacte freqüent com poms, mostradors, mobles, terres, telèfons, carros, etc.
    • Una neteja al finalitzar el dia
    • L’altra neteja al canvi de torn o al migdia. En cas del canvi de torn, posar èmfasi en eines i superfícies compartides
    • Fer servir desinfectants preparats o una soluciód’aigua i lleixiu d’1:50
    • Llençar el material després de cada neteja
  • En cas de més d’un treballadors, neteja dels espais privats per treballadors
  • Neteja de la roba de treball o uniforme diàriament entre 60 i 90 graus
  • No fer ús del lavabo per part dels clients. En cas que sigui imprescindible, netejar i desinfectar immediatament totes les superfícies de contacte
  • Papereres obligatòries a la sortida, preferiblementamb pedal. S’hauran de netejar un cop al dia.

 Mesures d’aforament

  • Exposar al públic l’aforament màxim i la distància de seguretat interpersonal de dos metres (veure cartelleria del departament de salut)
  • Comptar amb sistemes que permetin el recompte i control d’aforament.
  • Modificar si cal distribució d’espai per mantenir 2 metres entre persones.

 

Hosteleria en FASE 1: obertura de terrasses

Es permet també l’obertura de terrasses d’establiments d’hostaleria i restauració.

Es permetrà l’obertura de terrasses amb les següents condicions:

  • 50% de taules permeses l’any anterior
  • Mantenint sempre 2 metres de distància entre taules o agrupació de taules
  • En el cas de Manresa es permetrà ampliar l’espai de la terrassa previ tràmit de comunicació. Accediu al tràmit aquí.
  • Màxim 10 persones per taula o agrupació de taules, mantenint distància interpersonal de 2 metres

 

Mesures higiene hostaleria i restauració

  • Neteja i desinfecció de taules cadires i superfícies de contacte entre un client i un altre
  • No utilitzar mateixes estovalles entre un client i altre. Preferiblement, estovalles d’un sol ús
  • Posar a disposició dispensadors de gel desinfectant autoritzats.
  • Evitar l’ús de cartes compartits, sinó cartells, pissarres o alternatives electròniques
  • Vaixella, coberts, gots i copes guardats a recintes tancats
  • Eliminar productes d’autoservei i utilitzar en canvi monodosis (oli, tovallons, escuradents, etc)
  • Lavabos limitats a una persona i desinfectats un mínim de 6 vegades al dia

 

 

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per tal de facilitar la navegació i analitzar-ne les estadístiques d'ús. Si es continua navegant, es considera que se n'accepta la Política de cookies política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies